About Me


ATEEN.
My name is ateen, with the 'en' behind not 'in'. I love moshimoro! :D My mama says that world doesn't come in moshimoro bear. So my dream is to create a !big moshimoro bear in the world let everyone know how cute moshimoro are :) And potato-flavoured vegetables, meat and possibly, cookies. I also want to design moshimoro-peel clothes. Bwahahaha, MOSHIMRAWR SHALL DOMINATE THE WORLD!



Tagboard




Follow



Credits

Layout design by Eefennie. No part of this site should be duplicated or reproduced without written permission.
x x x


Saturday, April 23, 2011
► MANUSIA SEMAKIN LUPA


assalamualaikum. lama jugak dah tak UP-DATE blog ni, yolah tade sape nak baca kan, tapi hari ni rasa tertarik nak update blog ni, sebab perasaan membuak-buak. THANKS to LALA HALIM yang banyak mebantu saya muah muah sayang adeks :3 oh oh, exam dah makin hampir, perasaan masih nak main. wei fateen result nak gempak study malas, pi study la, elok2 hari tu semangat macam nak gila last2 hilang mcm tu jea, ntah kenapa semangat aku tak kekal lama. ntah kenapa semangat yang aku bawa selalu hilang tiba, ntah kenapa semangat aku yang berkobar dah tak macam dulu. ntah kenapa aku rasa diri aku makin pelik. OH. tak ape la. aku akan cuba juga cari semangat aku. yelah sape tanak berjaya kan, musim musim sekarang ini memang ramai orang yang hilang semangat nak study, terutama bulan ini banyak benda yang jadi, nak cerita pun tak sanggup, bulan ini bulan yang paling orang tak kan jangka, mcmmcm boleh jadi, oleh kerana kita ni adelah manusia, kerana itu kita selalu tersesat jauh mencari kehidupan dunia sedangkan jalan akhirat makin menutupi. macam mana nak kekal kan jalah dunia dan jalan akhirat? teguhnye iman adelah penolong segala masalah. ALLAH rujukan dan tempat kita di kembalikan. kita ini kan milik ALLAH jadi mengapa dipertikaikan pula? sedangkan ALLAH memberi kita masa untuk melakukan amal ibadat tapi kita yang sengaja lupa dan buatbuat lupa, ape yang kita mahu? segelintir kita mungkin mahu terus ENJOY kata mereka hidup ini tak lama jadi enjoyy awww. sebab hidup ni tak lama la kita kena sentiasa mengutip pahala. bila nak buat dosa senang je. tapi time nak kutip pahala? malas la ape la.  MANUSIA sekarang makin lupa tentang asal usul, sibuk fikir tentang kehebatan diri, tentang kecantikan diri, tentang kebebasan. ape yan manusia mahukan? bebas? bebas hingga terbabas? ingatlah sehebat mana pun kita, datangnye kita dari ALLAH, secantik mana pun kita cantik kita milik ALLAH, jadi jangan lah dilupakan kepada pencipta kita, kehidupan kita bukan pada umur, tidak tahu bila kita akan pergi, tidak tahu bila kita akan mati. sedar la yang manusia sekarang makin lupa, lupa pada pencipta lupa pada pemberi rezeki lupa pada janji, ingat la sebelum kita lahir kita sudah berjanji untuk taat kepada ALLAH? cuba fikir adakah kita sedang menunaikan janji kita, (peringatan untuk diri sendiri) sedang kan aku sendiri pun masih tercari-cari. sudahkah kita melupakan janji kita kepada-NYA? manusia tahu bercakap tapi belum tentu tahu melakukan. oleh itu,kita sesama manusia perlu saling ingat mengingati, supaya sama2 kita tidak tersesat, dan semoga kita sentiasa di redhai. insyaallah.

NOTE: fateen kau tulis panjang2 ini mcm ade yang nak baca jangan jadi poyo la weii, pegistudy la. EH suka hati aku lah hati, bbanyak cakap pulak kau :PP

You can keep talking but baby, I’m walking away; 6:04 PM